Saturday, May 2, 2009

Ut av boblen...

Etter en 10timers sjarmerende togtur fra Santa Clara til Havana, (med kun spansk! og yberlokalt) var vi endelig fremme i Havana igjen. Vi hadde enda noen dager igjen og brukte dem til å ta litt bilder å besøke de fleste museer o.l., da vi ikke hadde spansk og derfor overskudd og tid tilgjengelig... Etter noen dager var det på tide å dra. 10 000 glass guava juce var drukket, og alle mulige statuer av Che var avbildet og tatt på! Vi var med andre ord klare til å forlate Cuba for denne gang...

Det var godt å komme ut av den lille boblen cuba etter to uker. Da vi gikk opp langs gata, sa jeg til Daniel at jeg ikke kjente trykket lenger. Det var som et evig trykk i Cuba, mennesker som kikket og ropte, varmt og innestengt. Å komme tilbake til Costa Rica og den mer moderne byen San Jose, føltes som om boblen sprakk! Frisk ren luft kom inn og igjen kunne jeg være anonym eller kanskje bare normal.

Igjen kunne vi kontakte alle der hjemme som trodde vi hadde forsvunnet og vi kunne fortelle at Cuba var fantastisk. Blogg ble skrevet uten bli lagt ut, for vips så var vi på vei til Panama.

No comments: