Monday, May 4, 2009

Panama CityMed surfebrett og stor sekk, ankom vi til kjære Panama City.
Folk kikket på oss (to rare mennesker med to store tunge sekker) med forundrede blikk, moderne butikker og høye byggninger.
Utsikten over Panama City fra gamlebyenSannsynligvis den mest hyggelige befolkningen jeg noen sinne har truffet. Man skulle tro dette var en plass, en storby hvor folk var anonyme og harde mot fremmede. Det motsatte var tilfelle. Her ble vi stoppet på gata av nysgjerrig mennesker som bare lurte på hva vi het og hvor vi kom fra. Hvor var selgerene, hvor var mennskene som ville tyne oss for penger? Dette måtte jo være den letteste plassen å skape genuine vennskap på jord! Jeg elsket det! En liten spasertur i gamlebyen, en flott, men litt rar utsikt over stranden. Strand, palmer, nydelig natur og.. Skyskrapere. Det passet ikke inn, men var på en måte også vakkert.

Vi koste oss i Panama City. Kanalen fikk vi også med oss. Vi var i en byen fra 06.00 om morgenen til ca 24.00 om kvelden, da gikk bussen tilbake til Costa Rica. Vi fikk til og med tid til å legge oss inn på et hostell, bare fordi vi så gjerne ville dusje å bli rene igjen. Det var helt fantastisk! En liten lur fikk vi også med oss, helt til klokka 11!

Kanalen var fantastisk! Enorme båter, tusener av tonn vann og hundrevis av mennesker som kom å så denne fantastiske kanalen som bringer to hav til hverandre.

For å forklare hvor snille menneskene var her vil jeg fortelle et lite eksempel. Vi ble plukket opp av to bereiste voksne mennesker, da vi gikk langs veien på vei fra kanalen. De kjørte oss der vi skulle, mens vi fortalte historier til hverandre fra alle verdens kanter. Lærerikt og gøy, nye bekjentskap og en haug me historie om Panama og den gamle kanalen (den ene mannen var sjefen for driften...)! Fantastisk! Vil gjerne tilbake her!
Fra panamakanalen

No comments: